21 mei 2024

Bijna alle gemeenten over op InMijnBus

De uitrol van InMijnBus verloopt voorspoedig. Op 1 juni a.s. vindt de laatste ronde van de landelijke uitrol plaats. Dan gaan de laatste gemeenten over op dit nieuwe bezorgmodel van Spotta. Tot nu toe heeft Spotta hiermee het aantal ongelezen folders met 9% gereduceerd. Hierdoor is het bereik van de folders effectiever. Interessant is dat met de uitrol van InMijnBus ook een laagdrempelige heractivering plaatsvindt van het gehele medium huis-aan-huisreclame.

Met InMijnBus kiest Spotta voor een duurzamer bezorgmodel. Digitale registratie van de JA of NEE voorkeur voor het ontvangen van het folderpakket van Spotta is gemakkelijk en laagdrempelig. Ook biedt het de mogelijkheid om tijdelijk het folderpakket te onderbreken of zelf een folderpakket samen te stellen. Zo valt drukwerk niet voor niets in de bus.

Enthousiasmeren voor het folderpakket
De uitrol van InMijnBus is dus bijna in heel Nederland rond. Dat betekent niet dat de inspanningen van Spotta daar stoppen. Met andere woorden, de transitieperiode is nog niet voorbij. De komende periode zal gebruikt worden om huishoudens in Opt-In gebieden te enthousiasmeren voor het ontvangen van een folderpakket via InMijnBus. Onderzoek wijst namelijk uit dat 15% van deze huishoudens het folderpakket wel wil ontvangen, maar het omslachtig vindt om daarvoor een JA-sticker te plakken.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com