23 juli 2018

Besteed aandacht aan je personeelsblad

Met een personeelsblad zorg je ervoor dat collega’s zich meer verbonden voelen met je bedrijf. Je medewerkers zijn even belangrijk als je andere stakeholders. Communiceer met je personeel daarom even hoogstaand en professioneel als met je klanten. 

Saaie verhalen over cijfers. Of artikelen waarin alleen de minst kritische werknemers aan het woord komen. Allemaal oorzaken waardoor personeelsbladen niet gewaardeerd worden en ongelezen blijven. De oplossing? Ook je personeelsblad moet echt zijn. Met echte mensen, met echte verhalen en echte emoties. Durf ook criticasters een plek te geven. En zorg voor follow up: als de directeur kroketten in de kantine belooft, moet dat wel echt geregeld worden.

Personeelsblad zorgt voor verbondenheid

Als je hierin slaagt, gaan medewerkers zich beter met je organisatie identificeren. Het schept bovendien een band als ze zien dat iedereen wel eens met problemen en uitdagingen te maken krijgt. En verbondenheid creëren is vaak één van de doelstellingen van een personeelsblad.

Kortom, hou de volgende spelregels in je achterhoofd bij het maken van een personeelsblad:

  • Schrijf artikelen die informatief zijn, maar tegelijk vlot lezen. Zo blijf je je lezer boeien.
  • Verzorg taal (en vertaling), lay-out en beelden tot in de puntjes.
  • Geef duidelijke en concrete informatie.
  • Betuttel je medewerkers niet: wees eerlijk en schets een realistisch beeld van je bedrijf.


Personeelsbladen maken we samen

Een goed blad maken kost veel tijd. Wij hebben de kennis in huis om binnen jouw budget een mooi en aantrekkelijk personeelsblad te maken. We werken samen met jouw fotografen of vormgevers. Of we schakelen vertrouwde mensen uit ons eigen netwerk in. Als je wilt, nemen we je alles uit handen. Tot aan de verspreiding aan toe! Meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op. Je kunt ons bereiken via Verspreiden.com op 0113 700 202 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com