18 oktober 2022

Bereik huis-aan-huisbladen het grootst

Regionale media hebben een hoog bereik. Een recent onderzoek van het Commissariaat voor de Media (CvdM) wijst uit dat huis-aan-huisbladen het hoogste bereik hebben. Huis-aan-huisbladen worden gevolgd door de regionale publieke omroepen en de regionale dagbladen.

Het CvdM-onderzoek is uitgevoerd onder meer dan tienduizend respondenten van 16 jaar en ouder. Het is daarmee een representatief onderzoek voor heel Nederland De conclusie is daarmee gerechtvaardigd dat de huis-aan-huisbladen overall gezien worden als de belangrijkste informatiebron.

Interesse in lokaal nieuws

Volgens het Commissariaat voor de Media zijn de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek:

  • Nederlanders zijn over het algemeen geïnteresseerd in lokaal nieuws.
  • De drie meest gebruikte informatiebronnen zijn huis-aan-huisbladen, regionale dagbladen en regionale publieke omroepen.
  • Er is geen sprake van één lokaal nieuwsecosysteem voor alle gemeenten en regio’s. De verschillen tussen gemeenten zijn zeer groot, zowel in interesse en waardering als ook in gebruik van de diverse informatiebronnen;
  • Daarnaast zijn er grote verschillen tussen jong en oud en wel of geen migratieachtergrond te constateren. Ouderen hebben een voorkeur voor een gratis of betaalde papieren krant of een nieuwsbrief. De voorkeur van jongeren gaat uit naar digitale kanalen, met name socialemediakanalen. De groep Nederlanders met een migratieachtergrond zijn in mindere mate geïnteresseerd in lokaal nieuws dan Nederlanders zonder migratieachtergrond.

Profiteer van de huis-aan-huis krant

De populariteit van de huis-aan-huis krant kun je ook voor je eigen bedrijf inzetten, bijvoorbeeld door folders of flyers gelijktijdig met de h-a-h krant te laten verspreiden. Bij Verspreiden.com weten we hoe. Zullen we je bijpraten over deze vorm van folderverspreiding? Neem contact met ons op: Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com