22 september 2022

Bereid je voor op Black Friday

Black Friday wordt steeds populairder. Wil je meedoen aan dit winkelfestijn, begin dan tijdig met de voorbereidingen. Dat betekent onder andere dat je je reclamecampagnes goed zal moeten voorbereiden. Bedenk hoe je met je klanten wil communiceren. Kies je voor offline uitingen, online of maak je een combinatie van die twee.

Black Friday kan interessant zijn om op in te haken. De eerste kerstcadeaus worden vaak al op Black Friday gekocht. Op Black Friday realiseren niet alleen grote winkelketens forse omzetten, maar ook kleinere winkels profiteren van deze dag. Klanten zoeken naar koopjes en vergelijken deze om nog meer te besparen.

Welke aanbiedingen?

Het is slim om tijdig te beslissen welke producten in aanmerking komen voor korting. Kies er bijvoorbeeld voor om een paar producten aan te bieden met bijzonder hoge kortingen. Dat valt op! Een andere strategie kan zijn dat je ervoor kiest veel producten aan te bieden tegen lage kortingen. De ‘zoveel % korting op alles’-strategie heeft het voordeel dat het veel aandacht van je klanten trekt. Natuurlijk zit er ook een risico aan. Wat als andere bedrijven je overtreffen qua kortingspercentage? Denk daarom vooraf goed na over welke acties voor jouw bedrijf het meest rendabel zullen zijn.

Acties op een rijtje?

Heb je de acties op een rijtje, dan kun je daarover gaan communiceren. Dat kan bijvoorbeeld door een mooie folder te maken, die je huis aan huis laat verspreiden. Begin daaraan tijdig, want een goede folder maken kost tijd en aandacht.  Of denk eens aan een online banner campagne, waarbij je online adverteert. Als belangstellenden op jouw online advertentie klikken, kun je ze naar jouw website leiden, waar je alle aanbiedingen presenteert. Natuurlijk is het ook mogelijk om beiden te doen. Zo versterk je al jouw reclame-uitingen.

Advies nodig?

We denken graag met je mee om van Black Friday een succes te maken. Daarvoor hebben we verschillende mogelijkheden, zowel offline als online. Zullen we eens praten? Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com