27 mei 2024

Benut de kracht van post

Direct mail kun je op verschillende manieren en voor verschillende redenen inzetten. Zo kun je voor je webshop direct mail inzetten om klanten terug te winnen, die moeilijk te bereiken zijn. Post bewijst steeds opnieuw weer een krachtig medium te zijn.

Met direct mail kom je letterlijk bij je klanten binnen. Het is al vaker verteld: post op de deurmat valt nog steeds erg op. Ga jezelf maar na. Tussen overvolle e-mail inboxen, radio- en televisie commercials en social media valt je oog direct op de direct mail op de deurmat. Post maakt nieuwsgierig; je wil het openen!

Hoge conversiegraad
De onderzoeken spreken voor zich. Direct mail krijgt gemiddeld 2,2 minuten de volle aandacht. Dat staat gelijk aan de tijd van 6 radiospotjes of 4 tv-commercials! Bovendien, gemiddeld herinnert 43% van de ontvangers zich de boodschap. Dat betekent dat ontvangers nog precies weten dat ze post ontvingen én van wie. Meer dan helft (55%) weet zelfs nog welke boodschap erin stond. Daarnaast is de gemiddelde conversie op een direct mail met 15% stukken hoger dan bij online kanalen.

Combineer post en online media
Interessant is verder dat je met direct mail  klanten kunt bereiken die een e-mail opt-out hebben. Post in combinatie met online media vormt een sterke combinatie. Post op zichzelf trekt al veel aandacht. De kijktijd neemt toe als ontvangers al eerder een online advertentie zagen. Verder blijkt dat direct mail een positief effect heeft op de inzet van online media. Zo zorgt het versturen van een direct mail vóór een e-mail voor een toename van 22% in de openingsrate van die e-mail. De verwerking van de e-mail – met andere woorden: hoe goed blijft de boodschap hangen – verbetert met 10% nadat een consument eerst een direct mail heeft ontvangen. Ook de betrokkenheid, of engagement, stijgt als een consument eerst een direct mail en daarna een e-mail ontvangt.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com