19 mei 2023

Ben je duurzaam, doe dan duurzaam

Duurzaamheid is een belangrijk thema. Zowel voor consumenten als voor ondernemers. Wie als ondernemer een groen en milieubewust imago nastreeft, doet er goed aan dat in alles door te voeren. Daarmee wint je verhaal aan geloofwaardigheid. Dus wil je een folder of flyer maken en/of verspreiden. Kies dan voor ons eco papier, ofwel 100% gerecycled papier. Doordat de post altijd lopend of met de fiets bezorgd wordt, maak je met direct mail ook meteen een duurzame(r) keuze.

Duurzaam papier is papier dat voor het overgrote deel bestaat uit gerecycled oudpapier en karton.
Voor de rest wordt het aangevuld met hout uit verantwoord (dat wil zeggen duurzaam) beheerde bossen. Voor duurzaam papier is dus minder hout nodig dan voor ‘gewoon’ papier, dat volledig van houtvezels wordt gemaakt. Bovendien wordt veel duurzaam papier energiezuinig(er) en milieuvriendelijk(er) geproduceerd.

Bewuste papierkeuze

Het belangrijkste hulpmiddel voor het maken van een bewuste papierkeuze zijn de milieukeurmerken. De belangrijkste voor papier zijn de keurmerken voor duurzaam bosbeheer: FSC en PEFC. Zij richten zich op de duurzame herkomst van de grondstoffen voor papier.

Consistentie zorgt voor vertrouwen

Als je als bedrijf milieubewust profileert, is het belangrijk dat je dat in alle uitingen laat terugkomen. Met een consistente bedrijfsidentiteit laat je zien dat je achter je eigen bedrijfsidentiteit staat. Andersom, als je niet consistent bent, kan dit voor verwarring en wantrouwen zorgen bij de klant. Kortom, ben je duurzaam, doe dan ook duurzaam. Ook als je folders of flyers maakt!

Bezoek onze webshop

In onze webshop kun je direct een folder of flyer bestellen. Mag die groen zijn? Kies dan voor het recycled papier! Dat is een mooie, stevige papiersoort waarvan de grondstof 100% bestaat uit gerecycled papier.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com