27 december 2017

Begin het nieuwe jaar met direct mail

Een goede vuistregel voor direct mail is om de seizoenen in het achterhoofd te houden. In de wintermaanden maak je met zonnige fotografie in je direct mail niet direct een goede verbinding met de ontvangers van je direct mail. Dit soort acties kunnen zelfs het tegenovergestelde effect hebben en ervoor zorgen dat de lezers denken dat je de plank volledig misslaat. En dat is niet precies wat je in gedachten had.

Goede voornemens horen bij de jaarwisseling. Deze kun je gebruiken in vrijwel iedere direct mail campagne. Heb je een afslankstudio of sportschool? Dan kun je mensen aanspreken op hun voornemen om af te vallen of gezonder te leven. Maar ook als je een wasstraat hebt, kun je met direct mail refereren aan goede voornemens. Autorijders nemen zich wellicht voor om hun auto dit jaar schoner te houden. In je direct mail kun je laten zien, dat jouw team klaarstaat om daarbij te helpen. Uiteindelijk zijn de details niet zo belangrijk. Het gaat erom dat mensen je direct mail lezen als ze het idee hebben dat de boodschap relevant voor ze is.

Nieuwe producten lanceren

Het begin van het jaar is ook een goed moment om nog nooit eerder vertoonde deals, producten en diensten te introduceren. Mensen staan open voor vernieuwing. Als je van plan bent om in december of februari iets nieuws te lanceren, kun je je tijdspad wellicht een beetje aanpassen en kiezen voor januari. Maar lanceer je nieuwe aanbod niet direct de eerste dagen. Iedereen moet dan nog opstarten en je hebt tijd nodig om je medewerkers goed te instrueren. Want het laatste dat je wilt, is het nieuwe jaar starten met een flop.

Meer weten over direct mail?

Daar vertellen we je graag alles over. Neem contact op met Verspreiden.com op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com