22 augustus 2023

AVG-proof in de brievenbus

Inmiddels is iedereen wel bekend met de regelgeving rondom privacy. Met direct mail kun je je klanten AVG-proof bereiken via de brievenbus. Post is een opt-out kanaal. Dat wil zeggen dat je je (potentiële) klanten ongevraagd via de post mag benaderen, tenzij zij aangeven geen post van jou te willen ontvangen.

De AVG-wetgeving zorgt ervoor dat mensen en hun persoonlijke gegevens worden beschermd tegen ongevraagde reclame- en spamberichten. Interessant om te weten is dat met deze regelgeving de regels voor het verzenden van brievenbuspost soepeler zijn geworden. Zo heb je vooraf geen toestemming nodig. Om die reden is direct mail een slim middel om je bestaande of nieuwe klanten bereiken. Natuurlijk geldt ook hier een aantal spelregels. Zo moet je bij het eerste contact goed melden wat de reden is waarom je contact opneemt en met welke organisatie(s) je persoonsgegevens zult delen. Daarnaast moet de geadresseerde weten wat de rechten zijn om bezwaar te maken tegen de direct mail.

Aan de slag met direct mail!

Deze regels maken het mogelijk om een succesvolle direct mail-campagne op te zetten. Door de kracht van de brievenbus te benutten, ben je een stuk flexibel. Je hoeft immers niet vooraf toestemming vragen van de geadresseerde! Dat treft. Want direct mail is perfect om een relatie met de (potentiële) klant op te bouwen. De beste manier om dat te doen, is het persoonlijk maken van de brief, folder of brochure. Gebruik bijvoorbeeld de naam van de ontvanger of segmenteer verder en verstuur alleen die informatie die voor die desbetreffende klant interessant is. 

AVG-proof adressen

Heb je zelf geen adressen voor een direct mail? Geen nood! Bij Verspreidne.com helpen we je graag. Al onze adresbestanden zijn AVG-proof! Kijk daarom snel in onze webshop en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com