20 januari 2016

Attentiewaarde en verspreidmogelijkheden

Wie kiest voor huis-aan-huis bezorging van folders en kranten, heeft keuze uit verschillende verspreidvormen. Deze verspreidvormen verschillen onderling in de attentiewaarde. Over het algemeen kun je stellen dat een losse of apart bezorgde folder de hoogste attentiewaarde heeft. Logisch, deze folder heeft weinig ‘concurrentie in de brievenbus’. Graag wijzen we je op een aantal aandachtspunten waarmee je rekening kunt houden bij de keuze voor een vorm van huis aan huis verspreiding.


H-a-h verspreiding aandachtspunten

  • Het bezorgmoment heeft invloed op de attentiewaarde. Op maandag en dinsdag vallen de dikke folderpakketten in de brievenbus. Dat betekent dat een losse folder opgaat in de massa.
  • Een geadresseerd bezorgde folder, vaak met de tekst ‘Aan de bewoners van’, heeft een zeer hoge attentiewaarde omdat deze wordt bekeken met de post van die dag. Bovendien komt deze huis aan huis bezorgde folder ook bij huishoudens terecht met de speciale brievenbussticker (Nee-Ja / Nee-Nee). Vaak wordt deze verspreidvorm gekozen voor het bereiken van klanten en specifieke doelgroepen.
  • De regionale of lokale krant wordt goed gelezen. Logisch dat een ingestoken folder mee profiteert van dit bereik en attentiewaarde.
  • Het risico van een geseald folderpakket is dat het hele pakket ongeopend blijft. De bovenste en onderste folder zijn vaak nog wel zichtbaar maar de folders binnenin blijven in dit geval ongezien. Een los folderpakket kan openraken, waardoor meer folders (zeker de aantrekkelijk vormgegeven exemplaren) wellicht toch bekeken worden.
  • Een deel van de ontvangers vindt de grotere folderpakketten niet prettig. Maar gelukkig is er ook groot deel van de ontvangers blij met een grote stapel folders. Dit deel neemt serieus de tijd om in één keer meerdere weekfolders te bekijken en aanbiedingen te vergelijken.


Meer weten over huis aan huis verspreiding

Wil je meer weten over de huis aan huis verspreiding van folders? Laat het ons weten. We vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com