2 november 2021

Adverteren in vertrouwde media is effectief en lucratief

Vertrouwde media zoals magazine- en nieuwsmedia zorgen bij alle soorten advertentiecampagnes voor betere resultaten. Dit concludeert de Magazine Media Associatie (MMA). Volgens deze belangenbehartiger van magazine mediabedrijven krijgen de adverterende merken daarin meer bekendheid, een beter imago en meer conversie. Dat blijkt uit een nieuwe bronnenstudie van Trust in Media.

Campagnes in magazine- en nieuwsmedia hebben een meerwaarde bij het creëren van naamsbekendheid. De merken en de advertenties worden beter herkend en herinnerd. Ook neemt de betrokkenheid van de consumenten toe en realiseert het adverterende merk een betere breinpositie. Bij het ‘merkenbouwen’ hebben vertrouwde media veel potentieel. Reclame in magazine- en nieuwsmedia heeft een positieve invloed op de sympathie en de prijsperceptie. Verder dragen deze mediakanalen sterk bij aan het vertrouwen in de adverterende merken.

Meer clicks, meer bestellingen en hogere omzet

Aanvullend zorgen de vertrouwde media voor een sterkere omzetimpuls. Hiervoor is bewijs gevonden in diverse mediastudies. De bevindingen laten zien dat reclame in deze media leidt tot fors meer clicks, bestellingen en een hogere omzet.

Lokaal adverteren

Wij helpen je graag! Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com