29 oktober 2020

Advertentie profiteert van betrouwbaarheid krant

Een advertentie bij een sterk en betrouwbaar nieuwsmerk zorgt voor meer positieve en meer onderscheidende gevoelens over het adverterende merk. Onderzoek van NRC Media en DVJ Insights tonen dit zogeheten ‘halo effect’ aan.

Een halo-effect is het verschijnsel dat de aanwezigheid van een bepaalde positieve kwaliteit bij de waarnemer de suggestie wekt dat andere positieve kwaliteiten ook aanwezig zullen zijn. De term is afgeleid van het Engelse woord halo, dat heiligenkrans betekent.

Advertenties onderzocht

Voor het onderzoek werden zes kranten samengesteld: vijf bestaande dagbladtitels en een neutrale verzonnen titel, ‘Het Nieuws‘. In de kranten werden op dezelfde manier vijf advertenties geplaatst. Daarnaast stond in een deel van de kranten ook een advertentie van een fictief merk. De circa 700 deelnemers aan het onderzoek namen vervolgens ieder een krant door en vulden daarna een vragenlijst in.

Betrouwbaar nieuwsmerk

Het onderzoek laat zien dat dat dezelfde advertentie, voor een niet bestaand merk, in de eigen vertrouwde dagbladomgeving veel positiever gewaardeerd wordt en zorgt voor meer positieve en meer onderscheidende associaties dan in de neutrale fictieve krant. Regressieanalyse laat daarbij zien dat vertrouwen met name van invloed is op het percentage positieve en onderscheidende associaties. Op grond hiervan stellen de onderzoekers dat sprake is van een halo-effect van een betrouwbaar nieuwsmerk.

Profiteer van huis aan huis krant

Veel huis-aan-huis bladen hebben een sterke en betrouwbare naam. Daarop meeliften is dus slim. Dat kan met een advertentie of met een folder. Wij weten hoe! Neem vandaag nog contact op met Verspreiden.com op 0113 700 212 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.

Bron

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com