28 april 2021

Advertentie effectiever in positieve media

Een positieve context voor je reclameboodschap zorgt voor meer effect. Als mensen een positief gevoel ervaren tijdens mediagebruik, praten twee op de vijf mensen over wat ze gelezen, gezien of gehoord hebben.

Uit het onderzoek van uitgever Hearst blijkt dat een positieve context adverteerders helpt effectiever mensen te bereiken en tot actie aan te zetten. Media die lezers een positief gevoel geven zijn daarmee vaker succesvoller. Zo is adverteren in dergelijke media effectiever, maar ook zetten deze media aan tot gesprek en verdieping. Merken die worden belicht in media die een positief gevoel oproepen kunnen vaker rekenen op meer volgers. Dat blijkt uit onderzoek door onderzoeksbureau Motivaction onder ruim 1.500 Nederlandse mediagebruikers in opdracht van Hearst Netherlands.

Adverteren effectiever in positieve media

Een positieve context stelt adverteerders in staat effectiever mensen te bereiken en te bewegen. Niet alleen praten 2 op de 5 met een ander over wat ze lazen, zagen of hoorden, ook nog eens een derde van de respondenten gaat op zoek naar meer informatie. Een kwart zoekt naar aanleiding van een advertentie meer informatie op. Opvallend is dat magazine-lezers vatbaarder zijn voor media met advertising dan niet-magazine-lezers. Het magazine (print) is daarnaast het enige mediatype dat erin slaagt zowel te informeren, te ontspannen als me-time te creëren.

Meer weten?

Bijpraten over de mogelijkheid van adverteren en verspreiden? We leggen je graag uit wat we voor jou kunnen betekenen! Bel daarom vandaag nog naar Verspreiden.com, telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.

 

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com