12 maart 2024

Activeer met creatieve brievenbusreclame

Elke week valt bij ruim vijf miljoen huizen een folderpakket in de brievenbus. Gemiddeld genomen besteden de ontvangers meer dan kwartier (17 minuten om precies te zijn) aan het lezen van deze folders. Alle folders? Ongetwijfeld maakt de ontvanger zijn of haar keuzes over wat wel of niet gelezen wordt. Om die reden is het belangrijk dat je folder opvalt! Met creativiteit scoor je!

Misschien is het aanzien van folders gedaald met de opkomst van online media. Maar dat is onterecht. De folder hoort thuis in een gebalanceerde marketingmix. Waarom? Als een supermarkt een aanbieding voor wasmiddel op de voorpagina van de folder zet, weet ze exact hoeveel meer verkoop dat gaat opleveren. Om die reden worden folders wel ‘de katalysator van de marketingmix’ genoemd. Want: hoe meer je folders inzet, hoe meer succes je behaalt.

Attentiewaarde en activatie
Door die voorspellende waarde van de folder kan het verleidelijk zijn om gemakzuchtig te worden. De beleving die je op winkelvloer en in televisiereclames ervaart, zie je niet altijd terug in de folder.  Die blijft toch voornamelijk gestoeld op prijs en promotie. Om die reden is aandacht voor de attentiewaarde en activatie van de consument belangrijk. Alleen al door de uitvoering van je folder aan te passen, valt je uiting meer op in het folderpakket. Daardoor wordt deze gegarandeerd beter bekeken en krijg je nog betere resultaten. En dat terwijl de verspreidkosten mogelijk hetzelfde zijn.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com