24 januari 2018

Actief in folders

Ook het goede voornemen om actief het nieuwe jaar in te gaan? Kijk dan ook eens naar je folders en dan met name de folderteksten. Hoe actief zijn deze? Actieve zinnen lezen prettiger lezen en zijn duidelijker. Het voornemen om actief te schrijven is dus een zinvolle tip. Door actief te schrijven, schrijf je klantgerichte folder teksten, die je klanten beter lezen en begrijpen.

Wie een folder maakt, wil de aandacht van de lezer zo lang mogelijk vasthouden. Daar zijn verschillende methodes voor, die je makkelijk kunt gebruiken. Een van de regels met direct effect is het schrijven in de actieve vorm, in plaats van de passieve vorm.

Klantgerichte folder

Door kleine aanpassingen in je schrijfstijl, zorg je ervoor dat de tekst in je folder veel actiever is; het zogenaamde klantgericht schrijven. Actief schrijven is niet alleen belangrijk voor klantgerichtheid, maar ook voor de leesbaarheid.

Schrap onnodige hulpwerkwoorden

Veel hulpwerkwoorden in een zin maken die zin langdradig en onpersoonlijk. Ze draaien om de hete brij heen. Dus schrap je zo veel mogelijk hulpwerkwoorden, zodat je alleen de kern overhoudt. Als je naast veel hulpwerkwoorden ook de lijdende vorm vermijdt, zijn je folders nóg klantgerichter.

Vermijd de lijdende vorm

‘Worden’ en ‘zijn’ zijn de hulpwerkwoorden in de lijdende vorm. Wil je actief schrijven in je folder, dan probeer je deze twee hulpwerkwoorden te vermijden. Dat betekent niet dat ze helemaal verboden zijn. Je loopt alleen het risico dat je boodschap saai en afstandelijk wordt als je ze te veel in je folder gebruikt. Zinnen in de lijdende vorm zijn prima te herschrijven naar actief taalgebruik.
Een voorbeeld: “De offerte wordt u opgestuurd.” Je maakt de zin actiever door jezelf te vragen: door wie? Met het antwoord op deze vraag maak je de zin actief: “Wij sturen u de offerte.” Zo klinkt de zin minder afstandelijk en meer klantgericht.

Meer weten over folders?

We nemen graag de tijd om je daar alles over te vertellen. Neem contact op met Verspreiden.com op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Wij zijn actief in verspreiding

Verspreiden.com is actief in verspreiding van folders. Door actief in verspreiding te zijn, weten we hoe verspreiding van folders werkt en vooral hoe verspreiding van folders voor jou kan werken! Wil je actief worden met verspreiding van folder? Dan zijn we graag je partner! We maken werk van jouw folder en gaan actief voor je aan de slag.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com