27 december 2016

Aandacht voor verspreidvormen en attentiewaarde

Voor het verspreiden van reclamefolder kun je in Nederland kiezen tussen zeven verschillende vormen van verspreiden:

 

  • Direct mail – de folder wordt geadresseerd in de brievenbus verspreid samen met eventuele andere poststukken
  • Huis-aan-huis separaat – de folder wordt apart verspreid (zonder post of andere folders)
  • Huis-aan-huis met de post (dekking 100% NL) – de folder wordt met slechts enkele andere losse folders ongeadresseerd verspreid samen met de post
  • Huis-aan-huis met de post (dekking ca. 60% NL) – de folder wordt los met de post of met slechts één of enkele andere losse folders ongeadresseerd verspreid, uitsluitend in de brievenbussen die die dag post ontvangen
  • Insteek bij de regionale krant – de folder wordt samen (los) met een regionale krant verspreid of ingestoken in de krant met enkele andere folders
  • Geseald folderpakket – de folder wordt samen met ca. 10-30 andere folders gebundeld in een sealbag verspreid
  • Niet-geseald folderpakket – de folder wordt samen met ca. 5-20 andere folders ingevouwen verspreid


Attentiewaarde

Deze vormen van verspreiden verschillen onderling in de attentiewaarde. Meestal kent een los of apart verspreide folder de hoogste attentiewaarde. Logisch deze folder heeft weinig concurrentie op de deurmat. Overweeg verder het volgende bij de keuze voor een vorm van verspreiden:

  • Het bezorgmoment is van invloed op de attentiewaarde. De dikke folderpakketten worden vaak aan het begin van de week bezorgd. Een losse of apart bezorgde folder wordt in die periode vaak toch bekeken samen met de andere folders.
  • Een geadresseerd verspreide folder wordt vaak bekeken samen met de post van die dag. Hierdoor heeft een dergelijke folder een hoge attentiewaarde kent. Bovendien bereik je met een deze manier verspreide folder ook de huishoudens achter de brievenbussticker (Nee-Ja / Nee-Nee).
  • De regionale krant wordt doorgaans goed gelezen. Hiervan profiteert de folder die ingestoken in de krant verspreid wordt.
  • Het risico van een geseald folderpakket is dat deze ongeopend blijft. Alleen de bovenste en onderste folder van het pakket zijn zichtbaar, maar in dat geval blijven alle andere folders ongezien. Een los folderpakket raakt makkelijker open. Hierdoor hebben meer folders de kans om bekeken te worden.


Meer weten?

Wil je meer weten over de verschillende vormen van verspreiden en hun attentiewaarde? Wij vertellen je er graag alles over. Neem contact op met Verspreiden.com op, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com