14 januari 2021

Aandacht voor merkbeleving

De meeste merken weten wat ze willen uitstralen en zorgen voor een consequente merkbeleving. Dat is belangrijk. Mensen, jouw klanten, worden namelijk voortdurend omringd door tal van media-uitingen, zoals folders, flyers, advertenties en websites. Daartussen opvallen kan alleen met herkenbare media-uitingen. Naarmate jouw klanten deze vaker zien, wordt je bedrijf beter onthouden. Dat is belangrijk, want klanten denken daardoor direct aan jou als ze gebruik willen maken van jouw product of dienst.

Merkbeleving is de combinatie van kleuren, vormen, lettertypes en beeldtaal waardoor jouw bedrijf direct herkenbaar is en zich onderscheidt van andere bedrijven.

Herkenning is belangrijk

Als je folder een blauwe achtergrondkleur heeft en je website rood, dan ben je verkeerd bezig. Want via van de folder naar de website gaat of andersom zal niet het idee hebben bij hetzelfde bedrijf te zitten. Dit kun je voorkomen door in alle media-uitingen te kiezen voor herkenbaarheid en eenheid. Als je alle uitingen van jouw bedrijf, de folder, website en een advertentie, naast elkaar legt, moet direct duidelijk zijn dat dit van jouw bedrijf komt.

Look & feel van jouw bedrijf

Maar let op, alleen met eenheid en herkenbaarheid ben je er nog niet. Het is ook erg belangrijk dat deze uitstraling, deze look & feel, ook bij jouw bedrijf passen. Merkbeleving gaat dus verder dan het aanprijzen van een dienst of product. Het betekent dat je op zoek moet naar de complete beleving van jouw merk, naar een manier van communiceren die uniek is voor dat bedrijf.

De perfecte merkbeleving

Met de juiste merkbeleving zorg je ervoor dat je een eenheid hebt tussen de media-uitingen, dat ze herkenbaar zijn en dat het bij jouw bedrijf past. Als dit allemaal op orde is kun je zeggen dat jouw bedrijf over de perfecte merkbeleving beschikt.

Merkbeleving toepassen in folders en flyers?

Neem contact op met Verspreiden.com, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com