11 oktober 2017

Aandacht voor unique buying point

In folders wordt vaak veel aandacht besteed aan de ‘unique selling points’ van een product of dienst. Deze marketingterm duidt op de unieke kenmerken waarvoor klanten zaken met je willen doen. Hoe gangbaar deze term ook is, je scoort beter met je folder als je aandacht besteedt aan de ‘unique buying points’.

Klanten zijn voortdurend op zoek naar producten of diensten die aansluiten bij hun wensen en behoeften. Als ze een nieuwe slaapkamer willen, googelen ze op bedden en matrassen. Wie een telefoon nodig heeft, zoekt het best passende abonnement. Het aanbod aan producten en diensten is groot. Het komt nauwelijks voor dat er een unieke aanbieder tussen zit. Immers, bijna alles wat te koop is, kan ook door een ander worden aangeboden. De meeste relevante vraag die je klant zichzelf dan ook stelt is: waarom zou ik deze dienst bij deze aanbieder afnemen? Zorg dat je in je folder juist daarop antwoord geeft!

Folders met klantvoordelen

In het beslissingsproces van klanten is het belangrijk om in de gaten te houden dat er verschil is tussen de kenmerken van een product of dienst en de voordelen voor de klant. Het klantvoordeel geeft antwoord op de vraag: what’s in it for me? Klanten kopen uiteindelijk pas als ze overtuigd zijn van de voordelen van het product of de dienst. Een voorbeeld: U verkoopt ijsmachines en de zomer is volop begonnen. Uw unique selling point is dat u 24 uurslevering heeft. Mooi! Om de klant uiteindelijk over de streep te trekken, vertaalt u uw unique selling point in een unique buying point. Uw boodschap wordt dan zoiets als: Wij leveren binnen 24 uur. Dat betekent dat u morgenmiddag al kunt genieten van uw zelf gemaakte ijs. Neem bij het schrijven van teksten voor je folder de klant steeds in gedachten en stel je dan voor dat hij aan je vraagt ‘nou en?’ of ‘what’s in it for me?’. Probeer de antwoorden daarop mee te nemen in je foldertekst.

Meer weten over folders?

Wil je meer weten over folders? Laat het ons weten! Je kunt ons bereiken op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com