Drukken en verspreiden? Tot 12 november krijg je 10% korting op je verspreiding!
70 kaarsjes voor Zweedse catalogus

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

22 september 2020

70 kaarsjes voor Zweedse catalogus

De Ikea catalogus bestaat 70 jaar. Begin september verscheen ook in Nederland de nieuwste catalogus van het Zweedse woonwarenhuis. Enkele jaren geleden werden nog ruim 200 miljoen exemplaren gedrukt die in meer dan 50 landen in de brievenbus werden bezorgd. In Nederland is Ikea overgestapt op een online versie: alleen rondom het filiaal in Delft worden nog 300.000 papieren exemplaren verspreid om metingen te kunnen doen naar de voorkeur van klanten.

Een papieren catalogus kan dusdanig bevorderlijk zijn voor de omzet dat het loont om kosten te maken voor productie, druk en verspreiding. Kán, want vanzelfsprekend is dit niet. Hoe zet je dit instrument juist in? We geven 4 tips!

1. Denk omni-channel

De kracht van een catalogus: het biedt de lezer de mogelijkheid op z’n gemak producten te bekijken. Al bladerend maken potentiële klanten een keuze. Daarna kunnen ze naar de winkel gaan of online kijken en bestellen. Het vervangt de andere kanalen dus niet, maar versterkt deze.

2. Denk multimediaal

De catalogus hoeft niet alléén op papier te verschijnen. Presenteer de inhoud van de catalogus op diverse manieren. Zo kun je een pdf van de catalogus naar Issuu.com uploaden om een eenvoudig e-book te maken.

3. Bevorder interactie

Hoe ouderwets een papieren catalogus ook lijkt, je kunt allerlei mogelijkheden tot interactie toevoegen. QR-codes zijn bijvoorbeeld geschikt om te verwijzen naar een productpagina. Met een augmented reality-app is het mogelijk om de echte en de virtuele wereld te laten samensmelten. Te ingewikkeld? Neem dan zeker wat kortingsbonnen op zodat je de respons op je catalogus kan meten.

4. Wees selectief met distributie

Het is niet slim om een catalogus te sturen naar iemand die deze waarschijnlijk ongelezen in de prullenbak gooit. Benader daarom alleen mensen die in een bepaalde doelgroep vallen. Een andere mogelijkheid is om adressen te verzamelen, via een invulformulier op je website bijvoorbeeld of door mensen die op je elektronische nieuwsbrief zijn geabonneerd te attenderen op jouw catalogus.

Catalogus maken en verzenden?

Daarover vertellen we je graag alles. Bel vandaag nog naar Verspreiden.com, telefoon: 0113 70 02 12 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.