6 tips voor een goede Direct Mail

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

4 juli 2016

6 tips voor een goede Direct Mail

In een tijd waarin aandacht steeds schaarser wordt, mensen klikken en doorklikken zappen en beladen worden onder informatie, is Direct Mail een goede optie om jouw producten of diensten onder de aandacht te brengen. Een persoonlijke brief valt zeker op!

1.       Ken de juiste contactpersoon
Zorg ervoor dat je de direct mail aan de juiste persoon stuurt. Het is zonde om deze te richten aan Hoofd Inkoop als deze functie niet bestaat.

2.       Wees direct
Maak je punt in de eerste twee zinnen van je brief. Iedereen die start met een wollig verhaal en algemene informatie, kan zich de moeite besparen. Je bent de lezer dan al na enkele seconden kwijt. De eerste twee zinnen moeten raak zijn en uitnodigen om verder te lezen.

3.       Wees duidelijk
Om te overtuigen, moet je helder en duidelijk zijn. Zowel over je eigen motieven (je wilt verkopen) als over wat je van de ander verwacht (iets kopen).

4.       Benoem de voordelen
Som niet alleen op wat een product of dienst zo geweldig maakt, maar vertel ook wat de koper eraan heeft. Een verwarming geeft warmte. Het voordeel voor de klant is dat hij het niet langer koud zal hebben. Potentiële klanten willen weten welk voordeel zij behalen bij de aankoop van jouw product of dienst.

5.       Persoonlijk
Door digitalisering is het erg eenvoudig om je Direct Mail te personaliseren. Soms moet je even moeite doen om de juiste naam te achterhalen. Overdrijf echter niet mevrouw Jansen. Want te veel herhaling mevrouw Jansen gaat echt vervelen.

6.       Blijf jezelf
Schrijf op een manier die bij je past. Zorg ervoor dat de ontvanger je herkent in de tekst. Wees dus authentiek en echt.

Meer weten over Direct Mail?

Wil je meer weten over de mogelijkheden om Direct Mail te versturen? Laat het ons weten. We vertellen je graag alles over direct mail. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Direct Mail

Drukwerk geadresseerd versturen als Direct Mail

Direct Mail samenstellen
× Waarmee kan ik je helpen?