6 december 2017

6 Tips voor goede communicatie

Natuurlijk, mensen en organisaties doen hele dagen niets anders dan communiceren. Maar of dit altijd even effectief is, is maar de vraag. Graag geven wij enkele tips om je PR effectiever in te zetten.

  1. Maak gebruik van free publicity

Free publicity is een goede, objectieve manier om in de publiciteit te komen. Bijkomend voordeel is dat je hiermee bespaart op je advertentiebudget. Natuurlijk moet je niet voor ieder wissewasje bij de redactie aan de bel hangen. Wees dan selectief en breng alleen nieuws als je echt nieuws te melden heeft.

  1. Vergeet je tekst niet kwijt

Het zal je verbazen, maar een beeld zegt niet altijd meer dan duizend woorden. Beelden kunnen immers ook het voorstellingsvermogen beperken. Wat mensen daarop zien is alles en wordt ook nog eens op hun eigen manier geïnterpreteerd. Woorden daarentegen bieden ruimte voor nuance. Laat je daarom niet verleiden met uitsluitend visuals, maar streef ernaar dat tekst en beeld elkaar aanvullen.

  1. Geef het woord aan je klanten

Het komt betrouwbaar over alles anderen vertellen hoe goed jouw winkel, product of dienst is. Natuurlijk moeten het wel concrete verhalen zijn, zonder al te grote overdrijvingen. Met ‘testimonials’ kun je op een klanten binden. Kies voor een professioneel bureau om je klanten te laten interviewen. Dat komt geloofwaardiger over.

  1. Overweeg een nieuwsbrief

Een nieuwsbrief is een sterk marketinginstrument, in elektronische vorm en gedrukt. Een e-zine is vooral geschikt voor nieuws en acties, terwijl print sterker is in relatiemanagement en verdieping. Bedenk goed hoe je je wilt profileren, want elk medium heeft zijn eigen voor- en nadelen.

  1. Wees zuinig op je relaties

Een klant wil graag het gevoel hebben dat hij bijzonder is, zonder dat hij meteen iets moet kopen. Een nieuwsbrief of relatiemagazine is in dat opzicht een onvervangbaar verkoopmiddel. Door klanten en/of toeleveranciers hierin exposure te bieden, krijgen zij kosteloos publiciteit. En in de voorbereiding zijn er veel extra, waardevolle ‘contactmomenten’. Zo creëer je duurzame relaties en goodwill.

  1. Werk met professionals

Zoek het onderscheid met professionele fotografie, teksten en vormgeving. Je communicatiemiddelen zijn je visitekaartje. Waardeer je klanten dus door met professionele partners te werken die kwaliteit leveren. Jouw klanten zijn dat immers waard.

Meer weten over communiceren?

Wij werken dagelijks aan communicatiemiddelen voor onze opdrachtgevers. Folders, flyers en relatiemagazines bijvoorbeeld. Wil je weten hoe wij werken? Neem dan contact op met Verspreiden.com, telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com