19 februari 2021

5 tips voor je click & collect flyer

Ga je starten met click & collect? Maak dan een flyer om je klanten daarover te informeren. Dat is niet moeilijk, maar vergt wel enige aandacht. Je klant moet namelijk in één oogopslag zien dat het om jouw winkel gaat en jouw aanbod van click & collect. Hoe maak je een goede flyer? We geven je graag 5 tips.

Tip 1: Zorg voor een goed ontwerp

Een goed ontwerp zorgt voor een groot effect. Misschien ben je zelf handig met Adobe InDesign of Illustrator. Ben je dit niet, vraag dan een professionele vormgever in. Natuurlijk kost een ontwerp iets, maar een goed ontwerp levert ook daadwerkelijk lezers op. Perfect om dat effect te krijgen waarnaar je op zoek bent met jouw click & collect aanbod!

Tip 2: Foto’s wérken voor jou

Leuke, echte foto’s versterken je flyer. Gebruik een hoge kwaliteit spiegelreflex camera of de camera van een recente smartphone. Zo weet je zeker dat de foto van goede kwaliteit is. Denk aan leuke foto’s van jou en je team, het click & collect punt of tevreden klanten met een gevilde draagtas van jouw winkel.

Tip 3: Maak je teksten kort en krachtig

Houd je boodschap heel kort en krachtig. Laat weten dat je click & collect doet en vertel stapsgewijs hoe het werkt.

Tip 4: Kies het formaat en de juiste papiersoort

Voor een flyer is het formaat erg belangrijk. Ga je de flyer uitdelen op straat? Dan is het niet handig om de flyer op A3 formaat te drukken, je kunt dan beter kiezen voor een A6 zodat het voor de ontvanger gemakkelijk op te bergen is. Ook qua papiersoort is het belangrijk welke uitstraling je kiest. Heb je een milieuvriendelijk bedrijf? Dan is het verstandig voor een papiersoort te kiezen die dat ook uitstraalt.

Tip 5: Activeer de lezer

Dit is misschien wel het meest belangrijke, je wilt graag dat de ontvanger gebruik maakt van jouw click & collect diensten! Zorg daarom voor een duidelijke call-to-action op de flyer.

Meer weten?

Bij Verspreiden.com staan we dagelijks voor je klaar. Als je nog vragen hebt over het maken van een flyer of de verspreiding ervan, neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder! Je kunt Verspreiden.com bereiken via telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com