21 maart 2022

5 tips voor huis aan huis verspreiding

Wil je je folders huis aan huis verspreiden? We delen graag 5 tips om je folder effectief en efficiënt in te zetten. Want een folder maken is één, maar het succes van je folder hangt van veel meer factoren af.

1. Goed doordacht verspreidplan voor je folder

Is je folder gereed denk dan goed na over de verspreiding. Hiervoor kun je een verspreidplan opstellen. Dat betekent dat je vooraf keuzes maakt op basis van de jouw klantprofielen, doelgroepen en verspreidingsmogelijkheden.

2. Kies de juiste manier van verspreiden

Je kunt je folder laten verspreiden op basis van verschillende verspreidvormen en -niveaus. De verspreidvormen verschillen onderling in de attentiewaarde: één enkele folder in de brievenbus valt meer dan een folderpakket bijvoorbeeld. De verspreidniveaus verschillen in de gerichtheid waarmee je huishoudens of doelgroepen kunt benaderen. Je verhoogt het effect van je folder als je slim nadenkt over de juiste verspreidvorm en het juiste verspreidniveau.

3. Val op

Het is soms druk op de deurmat of in de brievenbus. Het is logisch dat een opvallende folder sneller wordt opgepakt en gelezen. Producten uit een opvallende folder worden ook vaker verkocht dan uit een minder opvallende folder.

4. Voeg iets extra’s toe

Wat altijd in de smaak valt zijn extra’s of actiematige toevoegingen. Je kunt daarbij denken aan kortingscoupons of waardebonnen. Waardebonnen die recht geven op een cashback of korting zijn populair. Ook omdat ze jou veel informatie geven over jouw klanten.

5. Zoek verbinding met andere media

Als je gebruikmaakt van verschillende mediakanalen levert de verspreiding van de folder meer resultaat op. De verschillende kanalen versterken elkaar namelijk.

Folder verspreiden?

Natuurlijk denken we graag met je mee over de juiste manier van folderverspreiding voor jouw bedrijf. Weten hoe? Neem vandaag nog contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com