7 april 2022

5 tips voor goede foto’s in je folder

Folders worden pas écht aantrekkelijk met goede fotografie. Maar, niet iedere foto leent zich voor het gebruik in een folder. De meeste camera’s en zelfs telefoons, maken tegenwoordig foto’s in een resolutie die goed bruikbaar is voor afdrukken op formaten tot A4. Maar wat maakt een foto goed? We delen 5 tips.

1. Wees positief

Een lachend gezicht wekt haast vanzelf een lach op bij de lezer van je folder. Foto’s met mensen erop trekken sowieso eerder de aandacht. Denk aan aantrekkelijke sfeerfoto’s, prettige, lachende mensen, prachtige natuurbeelden, stadsfoto’s met mooie gebouwen, fraaie close-ups. Met de juiste foto’s creëer je een positieve mindset bij de lezer.

2. Geen stockfoto’s

Laat de stockfoto’s zoveel mogelijk achterwege. Gebruik liever foto’s van echte mensen, zoals klanten of medewerkers.

3. Let op de kijkrichting

Als een persoon in een folder naar een element in de folder kijkt, kijkt de lezer daar ook naar. Dus wanneer je de kijkrichting van het persoon wijzigt, wijzig je daarmee het kijkgedrag.

4. Juiste dosering

Zorg voor een goede mix van tekst en foto’s. Een foto kan zonder tekst. Dat is waar. Maar een goede tekst geeft de lezer van je folder houvast en de broodnodige informatie. Let wel op: teveel foto’s kunnen afleiden van je boodschap.

5. Vermijd Google Afbeeldingen

Met Google Afbeeldingen heb je in een paar tellen veel foto’s bij elkaar. Maar er kleven behoorlijk wat nadelen aan. Zo is de resolutie vaak laag en zit er vaak copyright op. Ook bestaat de kans dat je foto’s ook elders tegenkomt en als je zomaar foto’s van mensen van internet haalt, schend je mogelijk het portretrecht.

Folders met foto’s maken ?

We maken jouw folder graag en zijn ook sterk in fotografie. Neem vandaag nog contact met ons op, via telefoon: 0113 70 02 02 of e-mail: support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com