2 februari 2016

5 tips voor folderverspreiding

De wekelijkse huis-aan-huis folders op de deurmat. Voor veel mensen is dit een momentje van rust. Even de folders doorbladeren, op zoek naar interessante acties en voordelige aanbiedingen. Folderverspreiding is om die reden een belangrijk marketing instrument. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je huis-aan-huis verspreide folder er goed uitziet. Daarom deze top 5.

1. Val op met folderverspreiding
Natuurlijk ben je niet de enige die een folder verspreid. Opvallen is dus belangrijk. Kies voor een opvallende folder die zich onderscheidt van de rest. Deze folder wordt eerder bekeken en daarmee is ook de kans groter dat de ontvanger iets gaat kopen. Uit een onderzoek van Veldkamp Marktonderzoek blijkt dat dat als reclamefolders worden gelezen, de kans groot is dat er ook daadwerkelijk iets mee gedaan wordt.

2. Regelmatige folderverspreiding
Mensen vinden het fijn om te weten dat een reclamefolder iedere week of iedere twee weken verschijnt. Ze houden daar ook echt rekening mee. Met een regelmatige folderverspreiding is dus veel winst te behalen.

3. Herkenbaarheid van je merk
Herkenbaarheid is belangrijk, ook in je folder. Neem een voorbeeld aan bouwmarkten/doe het zelf zaken en supermarkten. Deze winkels profileren zich vooral om de herkenbaarheid te vergroten.

4. Meerdere mediakanalen
Je moet nooit op één paard wedden. Zo is het ook met reclame en folderverspreiding. Veel bedrijven kiezen voor meerdere mediakanalen naast elkaar. Op deze manier versterkt het ene kanaal het andere kanaal. Eerst een advertentie in de regionale krant en vervolgens in de dagen erna een huis aan huis verspreide folder versterkt het effect van je brievenbusreclame.

5. Coupons in je folder
Nederlanders zijn gek op korting. Overweeg de mogelijkheid van het opnemen van coupons in de reclamefolder. Als mensen deze inleveren, krijgen ze korting. Bovendien zie je direct hoeveel mensen hiervan gebruik maken. Vraag de coupon in te vullen met naw-gegevens en je bouwt zo een interessante database op.

Folderverspreiding
Wil je meer weten over de mogelijkheden om huis-aan-huis folders te verspreiden? Laat het ons weten. We vertellen je graag alles over huis aan huis folderverspreiding. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com