5 september 2023

5 tips voor een succesvolle DM campagne

Direct mail of DM is een manier van marketing waarbij bedrijven de traditionele brievenbus gebruiken om fysieke post te sturen naar bestaande, nieuwe of juiste oude klanten. Afhankelijk van de aard van je bedrijf kan dit gaan om post gericht op consumenten of post gericht op bedrijven. Het doel is altijd: de lezer aanzetten tot actie. We delen onze 5 beste tips voor een succesvolle direct mail campagne.

 1. Definieer je doelgroep.
  Bepaal wie je doelgroep is bij een direct mail en spreek de (beeld)taal van deze doelgroep.
 2. Kies een duidelijke boodschap.
  Zorg dat je één duidelijke boodschap hebt voor je direct mail kies voor duidelijke, heldere communicatie daarvan.
 3. Een beetje opvallen graag.
  Het kan druk zijn in de brievenbus of op het bureau van de ontvanger, zorg dus dat je direct mail opvalt. Dit kun je doen door kleur, tekst of een afwijkend papierformaat.
 4. Geef een cadeau.
  Een bobbel in de envelop zorgt ervoor dat mensen deze gegarandeerd openen. Kijk maar naar jezelf. Voel je dat er iets in een envelop zit, dan wil je direct weten wat.
 5. Herhalen, herhalen, herhalen.
  Herhaling speelt bij direct mail een belangrijke rol. Om daarvan optimaal te profiteren kun je bijvoorbeeld twee weken na je eerste direct mail nog een direct mail versturen.

Zelf met direct mail aan de slag?
Wil je een direct mail versturen? Op ons platform regel je dat snel en eenvoudig!

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com