10 februari 2016

5 tips voor een goede reclametekst

Het verspreiden van folders is vaak een laatste stap in een lang proces. Nadat je besloten hebt een folder te willen verspreiden, moet de folder gemaakt worden. Naast goede fotografie en aansprekende inhoud, zijn de teksten belangrijk. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat de reclame boodschap uit je folder aankomt.

 

  1. Schrijf goede kopregels
    Goede kopregels in je folder maken mensen nieuwsgierig. Ze zetten eigenlijk al direct aan tot actie. Slim woordgebruik verhoogt dit alleen nog maar. Woorden als ‘nu’, ‘nieuw’, ‘gratis’, ‘maatwerk’, ‘bijzonder’ en ‘eenmalig’ zijn zeer geliefd in folders.
  2. Altijd korte zinnen
    Lange zinnen zijn altijd uit den boze. Een zin van meer dan tien woorden is al te lang. De lezer haakt eenvoudig weg af! Vind je het moeilijk om korte zinnen te maken? Hou dan deze tip in je achterhoofd: als een zin boordevol komma’s staat, dan is deze goed op te splitsen in aparte zinnen
  3. Benoem altijd het voordeel
    Verlies je in je folder niet in het geven van zeer uitgebreide informatie over het productaanbod. Gebruik je folder vooral om het klantvoordeel te noemen. Met andere woorden leg het de klant uit: Het voordeel voor u is dat..
  4. Kies een ‘payoff’
    Een ‘payoff’ is een aansprekend slotregel. Het bevestigt klanten in hun keuze voor jouw bedrijf of product. Het benadrukt bovendien nog eens waar je bedrijf garant voor staat, bijvoorbeeld de ASN Bank Voor de wereld van morgen of Boels verhuurt bijna alles.
  5. Laat je tekst altijd controleren
    Het klinkt misschien raar, maar laat je foldertekst altijd door iemand anders lezen. Je ziet je eigen fouten over het hoofd terwijl een ander deze er direct uithaalt.

 

Folder verspreiden

Is je folder klaar en wil je deze laten verspreiden? Dat regelen we graag voor je! Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com