20 april 2016

5 tips voor een goede folder

Hoewel digitale folders in opmars zijn. Lezen mensen nog steeds heel graag huis aan huis bezorgde folders. Het voordeel van folderverspreiding is dat de ontvanger zelf kan bepalen waar, wanneer en in welk tempo hij of zij de folder leest.

Wil je graag een folder verspreiden voor je bedrijf of organisatie? Dan heb je vast iets aan deze 5 aandachtspunten voor een folder.

1. Wat wil je met de folder bereiken?
Wilt je meer naamsbekendheid, een open dag promoten of een bepaalde actie of aanbieding onder de aandacht brengen? Een folder is ideaal voor het presenteren van een nieuw assortiment of een nieuw model auto, voor aantrekkelijke vers aanbiedingen of om de kortingsacties van die week aan te kondigen. De stap naar het binnenlopen van de winkel is dan een stuk eenvoudiger.

2. Zorg dat je folder opvalt op de deurmat
Bij het maken van een folder zijn papier- en formaatkeuze van de folder belangrijk. Je wilt namelijk wel dat jouw folder opvalt.

3. Kies het juiste verspreidingsgebied
Kies voor de folderverspreiding niet zomaar wat postcodes, maar bedenk goed waar jouw (toekomstige) klanten wonen. Het goed bepalen van het verspreidingsgebied is belangrijk. Immers je bespaart én verdient geld.

4. Wees creatief
Niet alleen het formaat en de papiersoort zijn belangrijk, ook het ontwerp moet de doelgroep aanspreken. Zij moeten uiteindelijk de folder willen lezen.

5. Maak een goede planning
Een planning start eerder dan je denkt. De gemiddelde doorlooptijd van een folder van opmaak tot folderverspreiding is vier à vijf weken.


Verspreiding van folders

Wil je meer informatie over de verspreiding van folders? Daar kunnen we je alles over vertellen. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com