13 november 2017

5 tips om je kerstomzet te verhogen

Folders met kerstaanbiedingen en acties. Een direct mail voor Kerst. Het zijn een paar ideeën voor slimme kerstmis marketing. Zo kun je je jaaromzet misschien nog net een extra duwtje geven.

 

  1. Laat weten wat je openingstijden zijn

Als je vooral lokaal actief bent, is de zaterdag en de week vóór kerst bijzonder belangrijk. Dit is de periode waarin de meeste mensen de stad ingaan om cadeaus te kopen. Laat duidelijk weten dat je open bent, met een huis aan huis folder of een advertentie. Tijdens de kerstdagen zijn mensen op zoek naar het perfecte cadeau. Zorg ervoor dat ze weten dat jij die in huis hebt!

  1. Gebruik direct mail en stuur een kaartje

Als je besluit om in december kerstkaarten te sturen, is een goed en actueel adressenbestand nodig. Kies voor een leuke opvallende kaart. Eventueel kun je deze combineren met een speciale eindejaars aanbieding. Hou het kort en duidelijk. In de drukke tijd van het jaar hebben je klanten weinig tijd om je bericht te lezen.

  1. Geef eens iets weg

Wees creatief. Lok mensen naar je winkel met warme glühwein of een heuse kerstman. Of doneer bij iedere besteding van bepaald bedrag, een euro aan een lokaal goed doel. Zo stimuleer je dat mensen hun cadeaus bij jou kopen. Of verspreid huis aan huis een ‘overlevingsgids’ voor de kerstdagen. Met daarin tal van tips, adviezen en natuurlijk jouw producten die bijdragen aan een fijne kerst.

  1. Kerstacties en speciale aanbiedingen

Iedereen houdt van korting en daardoor is het aan te raden om tijdens de kerstdagen met speciale kerstacties te komen. Hiermee realiseer je meer omzet in je winkel. Stimuleer mensen zo veel mogelijk bij jou te kopen door kerstpakketje aan te bieden bij besteding van 50 euro of meer.

  1. Wees sociaal

Gebruik je Facebook pagina waarop je al je kerstacties aankondigt. Post berichten met tips over dingen die je bijvoorbeeld kunt gaan doen tijdens de kerstdagen. Zorg ervoor dat je berichten niet alleen maar over je bedrijf gaan maar wees waardevol.

We denken graag mee

Kerstfolders of kerstkaarten verspreiden? We denken graag mee. We hebben alles in huis om de vormgeving en verspreiding voor je te verzorgen. Weten hoe? Neem contact op met Verspreiden.com op telefoon: 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com