20 juni 2018

5 redenen waarom print werkt!

Wat vind jij? Zijn brochures en flyers nog van deze tijd? Wij vinden van wel! Print en papier hebben hun functie nog lang niet verloren. Sterker nog, voor bepaalde doeleinden kun je veel beter communiceren met papier. We geven 5 redenen waarom print werkt!


1. Feesten en partijen

Flyers zijn bij uitstek geschikt om feesten, evenementen en open dagen te promoten. Leg ze neer of deel ze uit en de kans is groot dat jouw doelgroep de flyer leest. Voor winkels zijn flyers ideaal om kortingsbonnen, aanbiedingen of bestellijsten op te drukken.

2. Beleving

Een brochure is als het ware een papieren cadeautje. Het is tastbaar en ziet er aantrekkelijk uit. Ontvang je een brochure dan ga je onwillekeurig bladeren en lezen. Een goede brochure blijft bovendien vaak een tijdje liggen en wordt dan regelmatig even doorgebladerd. We hoeven je er vast niet van te overtuigen dat dit met een mailtje niet snel zal gebeuren.

3. Cultuur kiest papier

Vooral de cultuur sector kiest vaak voor papieren brochures. Culturele instellingen besteedden in 2013 gemiddeld 23.000 euro aan printmedia, zo blijkt uit onderzoek. Bijna elke culturele instelling maakt jaarlijks een geprinte brochure met de seizoensagenda. Daarnaast maken veel musea, festivals, theaters, muziekcentra en schouwburgen voor de afzonderlijke voorstellingen programmaboekjes.

4. In the mix

Print is ook een effectief middel in combinatie met andere media. Zo kan het zorgen voor meer verkeer naar de website. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat een consument boodschappen die hem via verschillende kanalen bereiken, eerder accepteert.

5. Persoonlijk scoort

Een persoonlijke en doelgerichte mailing, waarbij de ontvanger bij naam wordt genoemd en wordt aangesproken op zijn interesses, werkt goed. Als je je doelgroep kent en over de adressen beschikt van bijvoorbeeld thuiskoks van 65+ zal het effect van een flyer in de brievenbus vlak voor de kerstdagen groter zijn dan een schot hagel per mail. Juist in een tijd van massacommunicatie vinden consumenten het fijn als ze persoonlijk worden aangesproken.

Meer weten?

Wij verzorgen jouw folders en flyers graag. Ook voor de verspreiding ervan kun je bij ons terecht. We informeren je graag over de mogelijkheden! Bel vandaag nog met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

 

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com