9 april 2024

4 tips voor jouw direct mail

Met direct mail stuur je een brief, flyer of brochure rechtstreeks naar de brievenbus van je doelgroep. Het is een effectieve manier om onder de aandacht te komen, omdat je boodschap niet verloren gaat tussen allerlei andere brochures. Een voordeel van direct mail is dat de ontvangers direct mail als persoonlijk geadresseerde post ervaren. Hierdoor krijg je een hogere attentiewaarde. Een ander voordeel van direct mail is dat het meetbaar is. Je weet immers hoeveel direct mails je verstuurt en kunt bijhouden hoeveel mensen reageren. Om de kracht van direct mail optimaal te benutten, delen we 4 tips.

 1. Segmenteer je klantenbestand
  Zorg dat je een goed adressenbestand hebt en dat je veel van je klanten weet. Dat helpt om je direct mail relevanter te maken. Een direct mail verstuur je bij voorkeur niet massaal naar je hele bestand, maar naar een selecte doelgroep waarvan je weet dat ze jouw product of dienst kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld, zijn de spijkerbroeken in de aanbieding, informeer dan die klanten die deze regelmatig bij je kopen.
 2. Spreek je klanten persoonlijk aan
  Het voordeel van direct mail dat je de ontvanger persoonlijk kunt aanspreken. Met digitaal drukwerk is het tegenwoordig super makkelijk om de (voor)naam te gebruiken. Dat wordt gewaardeerd.
 3. Denk aan andere formaten
  Wees creatief en denk buiten de gebaande paden van standaard-enveloppen en papierformaten. Met een afwijkend formaat valt je direct mail op tussen de post en krijg je meteen de volle aandacht.
 1. Pak aansluitend altijd de telefoon
  Jouw direct mail is het begin van je salesfunnel. Een telefonische opvolging na het versturen van je direct mail heeft een positief effect op het resultaat ervan. Je zult merken dat mensen weten waarover je het hebt en hoe origineler je direct mail hoe meer de ontvanger zal openstaan voor een vervolggesprek of bezoek.
Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com