3 augustus 2021

4 Tips om goed te communiceren

Communiceren, we doen de hele dag niets anders. Als mensen, maar natuurlijk ook als bedrijven, winkels en andere organisaties. Het is vanzelfsprekend erg belangrijk om zo goed mogelijk te communiceren en je communicatie energie zo effectief mogelijk in te zetten. We delen graag 4 tips om effectief te communiceren.

1. Zet in op free publicity

Free publicity is een goede, objectieve manier om in de publiciteit te komen. Presenteer je als deskundige, zodat journalisten jou weten te vinden bij relevante actualiteiten. Of zorg dat je zelf regelmatig in de media komt door relevante nieuwsberichten te verspreiden. Wees consequent in je boodschap en beperk je tot jouw vakgebied,

2. Geef het woord aan je klanten

Het komt betrouwbaar over als anderen over jouw bedrijf of winkel vertellen. Realiseer je dat het wel echt moet zijn. Werk dus met mensen die echt bestaan en teken een eerlijk verhaal op, geen reclameboodschap. Hoe authentieker het overkomt, hoe geloofwaardiger je communicatie is.

3. Koester je relaties

Een klant wil graag gewaardeerd worden, óók als hij of zij niet direct iets koopt. Zo bouw je aan een lange termijn relatie. Met een nieuwsbrief of relatiemagazine bouw je aan die relatie. Je communiceert met je klant, ook als deze niet in je winkel staat om iets aan te schaffen. Je kunt de kosten voor het magazine mogelijk delen door jouw leveranciers te vragen om (financieel) te participeren.

4. Werk met professionals

Zorg dat je op een onderscheidende manier communiceert. Dat kan door in zee te gaan met professionals die jouw winkel, bedrijf of organisatie een herkenbare uitstraling en ‘tone of voice’ kunnen bieden. Je communicatiemiddelen vormen je belangrijkste visitekaartje.

Meer weten over communiceren?

Wij werken dagelijks aan communicatiemiddelen voor onze opdrachtgevers. Folders, flyers en relatiemagazines bijvoorbeeld. Wil je weten hoe wij werken? Neem dan contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com