3 redenen om voor direct mail te kiezen

Snel en eenvoudig jouw flyers, folders of drukwerk laten verspreiden

28 juli 2020

3 redenen om voor direct mail te kiezen

Direct mail, dus post in de brievenbus, dat klinkt bijna ouderwets. Toch werkt een direct mail soms beter dan allerlei online nieuwsbrieven. We geven je graag 3 redenen waarom een klassieke direct mail in de brievenbus vaak beter werkt dan een digitale mailing in je online inbox.

1. Geen ‘inbox overload’

We krijgen allemaal teveel e-mails. Daardoor is e-mail als communicatiemiddel een stuk minder doeltreffend geworden. Door de ‘inbox overload’ neemt de kans af dat jouw klanten je mailing nog daadwerkelijk openen, laat staan lezen en doorklikken naar je website. Om die reden is post inde brievenbus een doeltreffend alternatief. De ontvangers gooien nu eenmaal een direct mail in de brievenbus minder snel weg dan een nieuwsbrief in de virtuele inbox.

2. Maak het persoonlijk

Zorgen dat je direct mail geopend wordt is één, je lezer echt persoonlijk aanspreken is twee. Dat kan met direct mail beter dan digitaal. Om te beginnen kun je het drukwerk personaliseren, maar je kunt ook een stapje verder gaan en de brochures persoonlijk samenstellen. Zo sluit de inhoud perfect aan bij de interesses van de ontvanger.

3. Veel meer dan een e-mail-onderwerpregel

Je kunt op veel meer manieren opvallen dan alleen met de e-mail onderwerpregel. Met een persoonlijke brief of met een visueel aantrekkelijke brochure val je op. Ook dåt is een belangrijk voordeel van een direct mail per post: je direct mail is zichtbaar en tastbaar.

Meer weten over direct mail?

Wij maken en verspreiden dagelijks direct mail. Zullen we je bijpraten over de mogelijkheden voor jou? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 700 212 of stuur je vraag naar support@verspreiden.com.