8 januari 2021

2021: Dit zijn de direct mail trends

Voor effectieve direct mail is een aantal factoren belangrijk, zoals de juiste timing, de boodschap en een goede aansluiting bij de doelgroep . Daarnaast signaleert PostNL een paar direct mail trends die in 2021 belangrijk zullen zijn. De belangrijkste conclusie is dat de focus nog nadrukkelijker zal komen te liggen op personalisatie, digitalisering en het prikkelen van de zintuigen.

Bied maatwerk en wees authentiek

Direct mail zal meer en meer gepersonaliseerd worden. Dit betekent veel meer dan alleen het gebruik van de naam van de ontvanger. Direct mail wordt vergelijkbaar met een e-mailcampagne. Daarbij kun je denken aan een inhoud en vormgeving die toegespitst is op segmentaties in de doelgroep zoals demografische gegevens, productkennis en/of aankoopgeschiedenis.

Prikkel de zintuigen

Onze zintuigen spelen een belangrijke rol bij de nieuwste direct mail. Om extra aandacht te trekken, kun je denken aan een speciale coating of geurend papier. Wees creatief en in (on)mogelijkheden: een geurende bruisbalkaart of een platte fles wijn in de brievenbus past.

Kies voor interactie

Je vergroot de effectiviteit van jouw direct mail met interactie. Dit kunnen bewegende elementen zijn, maar ook een praktisch toepasbare vormgeving. Zo verstuurde Smartphonehoesjes.nl deurhangers met een persoonlijke groet voor post- en pakketbezorgers. De ontvangers kregen 20% korting op een aankoop. Smartphonehoesjes.nl heeft met deze directmail campagne de kosten met een factor van drie terugverdiend.

Koppel offline en online

Direct mail wordt in 2021 nog meer onderdeel van een bredere campagnestrategie. Daarbij wordt offline-online interactie gestimuleerd. Gebruik QR-codes of andere verwijzingen om digitale lagen aan jouw direct mail campagne toe te voegen. Zo kun je jouw klanten direct naar jouw online verkoopkanalen leiden.

Direct mail versturen?

Bij Verspreiden.com kennen we trends en de mogelijkheden. Zullen we je bijpraten over de mogelijkheden voor jou? Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of stuur je vraag naar support@trainews.nl

Bron

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com