12 september 2016

10 schrijftips voor Directmail

Je Direct Mail moet niet alleen opvallen, maar het moet de ontvanger ook aanzetten tot lezen en sterker nog, aanzetten om te antwoorden. Graag zetten we enkele eenvoudige tips op een rijtje om je te helpen dat antwoord te krijgen.

1. Zet de belangrijke informatie bovenaan in je Direct Mail. De details volgen later wel.
2. Hou het simpel.
3. Deel je tekst van je Direct Mail op in alinea’s.
4. Gebruik vormen als ‘jij’ of ‘u’ in plaats van te spraken over ‘wij’ of ‘ik’. Zo voelt de ontvanger zich direct aangesproken.
5. Gebruik in je Direct Mail koppen die de aandacht trekken. Wat, hoe, waarom, wanneer en waar de ontvanger in het bezit kan komen van je nieuwste producten, een nieuwe ervaring of een fantastische service moet direct duidelijk zijn.
6. Win vertrouwen. Zeg niet dat je de ‘beste kip ooit’ verkoopt, maar zeg wel dat je een uitstekende kwaliteit kip verkoopt tegen een aantrekkelijke prijs.
7. Trek aandacht naar belangrijke punten door in je Direct Mail woorden te onderstrepen, vet te maken of cursief te zetten. Overdrijf niet.
8. Gebruik ‘actie-woorden’ zoals doe, zie, ervaar, maak, pak en win. Welk woord je ook kiest, zorg dat de lezer een gevel van urgentie krijgt.
9. Iedere Direct Mail heeft een duidelijke Call to Action; maak het de lezer van je Direct Mail makkelijk om te reageren.
10. Gebruik altijd een P.S.; dit is één de meest gelezen onderdelen van een Direct Mail.

Meer weten over Direct Mail

Daar vertellen we je graag alles over. Neem contact op met Verspreiden.com op 0113 70 02 02 of mail je vraag naar support@trainews.nl.

Huis-aan-huisverspreiding bestellen Direct Mail bestellen
Naar overzicht

Over de auteur

Verspreiden.com


De redactie van Verspreiden.com brengt je op de hoogte van het laatste nieuws in Nederland en België over huis-aan-huisverspreiding, direct-mail en drukwerk.
Meer over Verspreiden.com