Kosten flyers op een rijtje

De kosten van flyers hebben vooral betrekking op de kosten voor het ontwerp, de kosten voor het drukwerk en de kosten voor de flyers verspreiding. De kosten van de flyers zelf zijn vaak laag. Het is immers slechts één vel dat aan één of twee kanten bedrukt is. Flyers zijn goed voor korte, duidelijke boodschappen zoals een feestelijke opening, Open Huis, de aankondiging van een mega-sale of een bijzondere markt.

Verschillende kosten flyers

De allereerste kosten voor flyers hebben betrekking op het ontwerp. Sommige mensen zijn zelf handig met bijvoorbeeld Photoshop. Anderen hebben de hulp nodig van een professioneel bureau. Hou er rekening mee dat hoe professioneler je flyer overkomt, hoe beter de eerste indruk is die je gemaakt. Een slordig gekopieerd A4-tje met andere woorden is misschien slim om de kosten van de flyers te drukken. Maar het werkt niet. Is je flyer eenmaal ontworpen dan zal deze gedrukt of gekopieerd moeten worden. Ook hieraan zijn kosten verbonden. Afhankelijk van de oplage kun je kiezen voor drukken of kopiëren. Laat je goed informeren om zo de kosten voor de flyers te minimaliseren.

Flyer kosten verspreiden

Nu de stapel met flyers klaar is, moet je nog kosten maken om de flyers te verspreiden. Dat kan natuurlijk via huis aan huis verspreiding of via PostNL. Ook dit telt mee in de totale flyerkosten. Afhankelijk van het verspreidingsgebied en de verspreidingsmethode voor je flyers, nemen de kosten in meer of mindere mate toe. Maar uiteraard zijn dit noodzakelijke kosten voor je flyers. Eenmaal gedrukt wil je natuurlijk ook dat deze zo goed mogelijk verspreid worden.