Kosten drukwerk in de hand houden

Kosten drukwerk zijn afhankelijk van de keuzes die je maakt. Drukwerk is er letterlijk in allerlei soorten en maten. Bovendien verschillen de prijzen tussen de diverse aanbieders aanzienlijk. Wie slim is, maakt slimme keuzes. Dat betekent dat je kiest voor het drukwerk dat het beste aansluit bij je doel en je doelgroep. Daarvoor ga je in zee met de drukker die de kosten van het drukwerk scherp in de gaten houdt, maar ook de kwaliteit.

Er zijn veel verschillende soorten papier. Folder papier is er in verschillende diktes en wordt uitgedrukt in grammen. Het aantal gram wordt gemeten per vierkante meter en wordt aangeduid als g/m2. Een papiersoort van 90 gram heeft dus dezelfde dikte bij een A4 of een A7 flyer. Om je een idee te geven, het kopieerpapier waar we allemaal mee werken, weegt overwegend tussen 70 en 90 gram/m2. Het papier voor je folder kies je aan de hand van je doel en doelgroep. Een strooifolder, of flyer over een open dag maak je van minder dik papier dan een glossy brochure over bijvoorbeeld een nieuw appartementencomplex.

Kosten drukwerk advies

Afhankelijk van de oplage en de noodzaak van de exactheid van de kleur kun je kiezen voor printen of drukken . Is de kleurechtheid belangrijk, kies dan voor drukwerk. Is je oplage beperkt, kies dan voor print. Een goede drukker zal je hier uiteraard goed over kunnen adviseren. Het omslagpunt is voor ieder type drukwerk anders. Grofweg kun je stellen dat bij meer dan 500 A4-tjes het goedkoper is om te drukken.