Kosten direct mail

De kosten van direct mail passen binnen ieder budget. Geen wonder dat direct mail  een van de meest gebruikte instrumenten in de marketingmix is. Het is een beproefd en bewezen succesvol middel om je doelgroep te bereiken. De kunst bij direct mail is te zorgen dat jouw boodschap opvalt tussen alle post die dagelijks bij je doelgroep op de deurmat valt.

Natuurlijk starten de kosten van je direct mail met het maken ervan. Wat wil je gaan versturen? Een flyer, magazine of folder? Dat heeft uiteraard invloed op de kosten van direct mail. Ook zaken als papiersoort, aantal bladzijden en het formaat hebben beïnvloeden de kosten van direct mail.

Effectieve 1 op 1 direct mail

Een geadresseerd poststuk op de deurmat is zeer effectief om je doelgroep tot actie aan te zetten. Vanwege de kosten van direct mail, is een goede respons belangrijk. Een gepersonaliseerde mailing geeft aantoonbaar meer respons dan een huis-aan-huis folder. Maar om een effectieve 1-op-1 direct mail te versturen, heb je een goed, actueel adressenbestand nodig. Heb je die niet, dan kun je deze kopen. Uiteraard verhoogd dit de kosten van je direct mail.

Persoonlijk en direct

Met direct mail kun je erop vertrouwen dat je boodschap blijft hangen. Immers, het is persoonlijk en direct. Denk bijvoorbeeld aan antwoord- of kortingskaarten, klantenbrieven of brochures.