Huis aan huis reclame scoort rendement

Huis aan huis reclame is een middel met een bewezen hoog rendement. 13 miljoen Nederlanders lezen wel eens huis aan huis reclame. Daarmee blijft de folder onverminderd populair. 49% koopt regelmatig een product uit een folder. Tel uit je winst.

Ieder bedrijf dat wil groeien heeft nieuwe klanten nodig. En als je klanten hebt, wil je ze graag aan je bedrijf binden. Interessant als je jouw doelgroep heel gericht wilt benaderen en aan wilt zetten tot actie.

Huis aan huis reclame effectief inzetten

Uit de recente NOM (Nationaal Onderzoek Multimedia) Foldermonitor 21017 blijkt dat de inzet van huis aan huis reclame interessant kan zijn. Twee interessante feiten zijn:

  1. Bijna iedereen leest huis aan huis reclame
    Nog altijd leest 95% (!) van de mensen graag folders. 76% van hen leest ze om op de hoogte te zijn van aanbiedingen en 45% leest de folders puur ter ontspanning.
  2. De folderlezer is positief over huis aan huis reclame en komt in actie
    Huis aan huis reclame is een effectief communicatiekanaal. Feit is dat lezers van de papieren folders positief zijn over huis aan huis reclame. Het gevolg is dat 84% ook daadwerkelijk in actie komt naar aanleiding van het lezen van een folder.

Doelstelling huis aan huis reclame

Wil je meer naamsbekendheid of meer omzet? Of een actie of product promoten? Het is verstandig om te starten met het formuleren van een doelstelling. Daarnaast is het van groot belang om te bepalen wie je doelgroep is en hoe je deze via huis aan huis reclame kunt bereiken. Een hovenier hoeft bijvoorbeeld geen folders te verspreiden in een wijk vol met flats. Door te segmenteren op regio’s en/of bepaalde postcodes bepaal je zelf precies wie je wilt bereiken. Je kunt je huis aan huis reclame bijvoorbeeld verspreiden door met andere retailers in een pakket mee te gaan. Of je kunt ervoor kiezen om je folder los te verspreiden. Hier zitten uiteraard verschillen in qua kosten en beide opties hebben zo zijn voor- en nadelen. Is je huis aan huis reclame eenmaal verspreid dan kun je door middel van, bijvoorbeeld, een kortingscoupon of specifieke kortingscode meten wat het resultaat is van jouw huis aan huis reclame.