Huis aan huis folders zijn populair

Huis aan huis folders zijn populair. Met een totaalbereik van 12,7 miljoen lezers is de huis-aan-huis folder een krachtig medium. Uit onderzoek blijkt dat bij iedere Nederland (96%) wel eens een huis aan huis folder leest.

Ondanks de groei van het gebruik van folder apps, is de papieren huis aan huis folder nog steeds erg populair. De folder heeft een netto bereik van 11,1 miljoen mensen. Na het lezen van een huis aan huis folder komt meer dan 81% in actie. Voor ruim de helft van de Nederlanders (53%) zou het een groot gemis zijn als er geen huis aan huis folders meer op de deurmat zouden ploffen. Dit blijkt uit de NOM Folder Monitor 2016, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK, in opdracht van DDMA Businessgroep Verspreidingen, onder auspiciën van de NOM.

Huis aan huis folders voor retailers en e-tailers

De NOM Folder Monitor geeft inzicht in het bereik en het effect van folders (zowel huis-aan-huis folders als digitaal) op de consument. Papieren huis aan huis folders hebben een netto bereik van 11,1 miljoen mensen, digitale folders bereiken netto 3,9 miljoen mensen. Gemiddeld wordt 17 minuten per week besteed aan het lezen van huis aan huis folders. De positie van de papieren huis aan huis folder blijft ijzersterk. Huis aan huis folders zetten aan tot bezoeken van winkels en aankopen, het bekijken van digitale folders leidt vaak tot bezoeken van de website. De folder is dus een effectief medium dat zeker niet mag ontbreken in de marketingmix, niet alleen voor retailers maar ook voor e-tailers.