Folderverspreiding optimaliseren

Folderverspreiding is voor veel retailers nog steeds het belangrijkste pushkanaal. Het is dé manier om in korte tijd, tegen relatief lage kosten, contact te maken met een groot aantal consumenten. De grote vraag is: wat is het effect van folderverspreiding en welke rol speelt de folder in de klantreis (customer journey) van de consument?

Voor wie start met folderverspreiding is het belangrijk om te weten wat er gebeurt nadat de folder is bezorgd? Uit de NOM Folder Monitor blijkt dat dat de customer decision journey op het niveau van inspiratie, oriëntatie en winkel- of webshopbezoek per folder verschilt. Wie het proces nauwlettend analyseert , herkent de verschillende conversiestappen. De eerste stap is het aantal brievenbussen (verspreidoplage), gevolgd door het aantal potentiële lezers achter de brievenbus. Een percentage van het daadwerkelijk aantal lezers wordt getriggerd door de folder wat leidt tot een winkel- of webshopbezoek. Uiteindelijk gaat een deel van de bezoekers over tot een aankoop.

Onderzoek naar folderverspreiding

Retailers kunnen het effect van de folderverspreiding maximaliseren, bijvoorbeeld door de folderverspreiding te optimaliseren op socio-demografische kenmerken en klantgegevens. Een goede uitgebreide database is daarvoor belangrijk. Folderverspreiding optimaliseren is niet eenvoudig. Naast een database met relevante gegevens is een partij nodig die hier slimme verbanden in ziet en je begeleidt bij het maken van optimale keuzes.

Professionele partner

Wil je zelf met folderverspreiding starten, ga dan met een gespecialiseerde partij voor folderverspreiding in zee. Dan weet je zeker dat jouw folderverspreiding optimaal aansluit bij jouw bedrijf en doelgroep.