Folders verspreiden loont

Folders verspreiden loont. Die conclusie is zonder meer gerechtvaardigd. Wie op internet rondkijkt, komt tal van interessante onderzoeken tegen die keer op keer hetzelfde bevestigen. De NOM Folder Monitor is  wellicht het meest bekende jaarlijkse onderzoek. Daaruit blijkt dat je met folders verspreiden een goot potentieel aanboort. Maar liefst 95% van de Nederlanders leest weleens een folder.

Met folders verspreiden kun je dus 12,7 miljoen Nederlanders bereiken. Na het lezen van een folder zegt 60% van de lezers bereid te zijn tot het doen van aankopen. 46% koopt regelmatig een product uit een folder. De huis-aan-huis folder is daarmee een succesvol (communicatie)middel dat aanzet tot actie.

Lokaal folders verspreiden

Natuurlijk hoef je je folders niet in heel Nederland te verspreiden. Je kunt op basis van jouw marktgebied bepaalde steden, dorpen, wijken of postcodegebieden kiezen waar je jouw folder wilt verspreiden. Ook hier leest natuurlijk gemiddeld 95% van de ontvangers je folder. Daarmee kom je met jouw boodschap bij tal van gezinnen achter de voordeur.

Goede vormgeving

Folders verspreiden doe je natuurlijk om een zo hoog mogelijke respons te realiseren. Zorg daarom dat je nauwkeurig kijkt naar het gebied waar je je folder verspreid. In een wijk met veel alleenstaanden hoef je geen reclame te maken voor babyartikelen bijvoorbeeld. En zorg dat je met je vormgeving opvalt. Want is jouw folder eenmaal verspreid en ligt deze op de deurmat dan wil je natuurlijk wel dat deze er zo bovenuit springt dat deze zeker zal worden gelezen.