Folders verspreiden en het wordt druk in je zaak

Folders verspreiden is de manier om meer traffic in je zaak te krijgen. Het wérkt voor iedere ondernemer. Of je nu bakker bent of slager. Schoonheidsspecialiste of sportschoolhouder. Snackbareigenaar of manager van het plaatselijke afhaalrestaurant.

Grote retailers behalen circa 30% van hun omzet via huis-aan-huis folders. Klanten weten wanneer zij hun folders verspreiden. En rekenen daarop. Letterlijk, want de aanbiedingen in deze folders zijn heel belangrijk. Grote elektronicaketens gebruiken de folders naast hun aanbiedingen ook voor de introductie van nieuwe producten.

Folders verspreiden

Veel winkeliers zien het verband tussen folders verspreiden en het aantal klanten in de zaak. Logisch, want uit cijfers blijkt dat 46% van de mensen regelmatig een product koopt uit de folder. Met een folder kan je zeer creatief zijn. Je kunt vroege vogel acties bedenken, of juist een mid-zomernacht aanbieding maken. En bedenk dat je je aanbiedingen en acties niet altijd alleen hoef te bekostigen. Misschien wil jouw grootste leverancier ook een duit in het zakje doen! Veel vertegenwoordigers hebben een budget om hun omzetdoelstellingen te behalen. Zij zijn dus ook gebaat met een geslaagde actie!

Aandacht

Ga je folders verspreiden, let dan ook op de timing. Een actiefolder verspreid je het beste in de voorweek. Het hele folderpakket is in de voorweek op actie gericht. Veel mensen nemen de tijd om dit pakket op hun gemak door te nemen. Reken maar dat jouw folder dan de aandacht krijgt die hij verdient. In de midweek, als de weekbladen op de mat vallen, kun je eventueel nog je herhalen.