Folders drukken en verspreiden

Folders drukken en verspreiden loont! Natuurlijk moet je, vóórdat je gaat drukken en verspreiden, wel met een aantal zaken rekening houden. We zetten graag wat zaken op een rijtje. Folders drukken en verspreiden wordt zo zéker een succes; met meer klanten, meer rendement, meer omzet!

 1. Ken je doelgroep

  Bedenk voordat je gaat drukken en verspreiden voor wie de folder is bedoeld. Speel hier met je folder op in. Het verspreiden van folders voor jonge gezinnen vergt namelijk een andere aanpak dan een folder gericht op senioren. Bovendien, dit is ook iets om rekening mee te houden bij het verspreiden van je folders.

 2. Val op!

  Zorg dat je folder direct de aandacht trekt. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met een aantrekkelijke actie of een aansprekende foto. Zo trek je de lezer als het ware je folder in. Verbind aan een eventuele kortingsactie altijd een einddatum. Zo stimuleer je mensen om direct na het drukken en verspreiden van je folder in actie te komen!

 3. Koppen snellen

  Ga jezelf maar na. Wekelijks ontvang je meerdere folders. Je pakt de folder die opvalt. Lezen doe je niet van A tot Z. Je bladert en leest koppen. Hou hier rekening mee bij het bepalen van de inhoud. Zorg ervoor dat je in de kopjes, de eerste zin en tussenkopjes duidelijk maakt waarover de folder gaat. En onthoud: foto’s en afbeeldingen zeggen vaak meer dan woorden.

 4. Actie ondernemen

  Kies je voor het drukken en verspreiden van folders, maak dan ook in je folder duidelijk hoe de klant gebruik kan maken van de aanbiedingen in de folder. Moet hij de telefoon pakken, de winkel bezoeken en of naar de website gaan?

 5. Kracht van herhaling

  Met regelmatig folders drukken verspreiden word je een ‘bekend gezicht op de deurmat’. Mensen raken vertrouwd met jouw (merk)naam en/of logo. Door regelmatig folders te drukken en verspreiden bouw je aan een sterk merk.