Folder verspreiding? Onze tips!

Folderverspreiding is een ijzersterk marketinginstrument. Maar natuurlijk is het niet zondermeer  succesvol. Het is belangrijk je zaken voor folder verspreiding goed voor elkaar te hebben. We zetten graag vier tips op een rijtje. Zo haal je meer uit folder verspreiding.

Wat wil je overbrengen?

Voordat je start met folder verspreiding doe je er verstandig te bedenken voor wie je folder is bedoeld. Bovendien, hoe wil je overkomen? Een folder voor senioren vraagt immers om een andere aanpak dan een folder bedoeld voor jonge gezinnen. Houd hiermee ook rekening bij de postcodes waar je folder wilt verspreiden.

Val op!

Zorg ervoor dat jouw folder opvalt in de brievenbus. Bijvoorbeeld door aan de voorzijde een aantrekkelijke aanbieding te plaatsen. Verbind aan deze actie(s) wél een einddatum. Zo zet je de lezer om snel in actie te komen.

Duidelijke inhoud

Elk huishouden krijgt wekelijkse tientallen folders in de brievenbus. Bedenk dus dat je de aandacht moet trekken. En vasthouden! Folders worden meestal niet van A tot Z gelezen. Zorg ervoor dat je in de koppen, tussen koppen en de eerste zin duidelijk maakt waarover de folder gaat. Laat ook foto’s en afbeeldingen tot de verbeelding spreken.

1,2,3 Actie!

Maak duidelijk hoe de klant in actie kan komen naar aanleiding van het lezen van de folder. Moet de klant telefonisch contact met je opnemen? De winkel bezoeken of de website? Zorg dat dit heel erg duidelijk is en geef het juiste, volledige adres. Niets zo ergerlijk voor een klant als de winkel of website niet kunnen vinden.