Folder verspreiding loont

Folder verspreiding loont absoluut de moeite. Maar natuurlijk is het succes van een goede folderverspreiding afhankelijk van een aantal factoren? Graag geven we een slimme handige tips zodat je nog meer rendement uit je folder verspreiding haalt.

Tip 1: Wat wil je overbrengen?

Bedenk van tevoren op wie je je richt met je folder en hoe je wilt overkomen. Je kunt hier met je folder op inspelen. Een folder voor jonge moeders vraagt immers om een andere aanpak dan een folder bedoeld voor pubers. Houd hiermee ook rekening bij de postcodes waar je je folder wilt verspreiden.

Tip 2: Zorg dat je opvalt!

Zorg dat je folder in één oogopslag de aandacht trekt. Dit kun je doen door op de voorzijde een aantal aantrekkelijke acties te plaatsen. Koppel daar wel een einddatum aan. Zo stimuleer je mensen om zo spoedig mogelijk in actie te komen.

Tip 3: duidelijk inhoud

Mensen ontvangen wekelijk tal van folders in de brievenbus. Je zult dus moeten opvallen. Omdat folders meestal niet precies van voor tot achter gelezen worden, is het slim om te werken met aansprekende tussenkoppen. Laat fotos en afbeeldingen tot de verbeelding spreken.

Tip 4: Actie ondernemen

Geef duidelijk aan hoe de klant actie kan ondernemen. Moet hij bijvoorbeeld telefonisch contact met je opnemen, de website bezoeken (duidelijke url!) of naar je winkel of restaurant komen?

Tip 5: Regelmatig verspreiden

Door regelmatig te verspreiden zorg je ervoor dat je (potentiële) klanten vertrouwt raken met het zien van jouw (merk)naam en/of logo. Door de kracht van herhaling kun je op deze manier een sterk merk opbouwen.

Tip 6: Zet ook andere middelen in

Het bereik van een folder verspreiding schommelt. Het ene bedrijf scoort beter met folder verspreiding dan het andere. De respons is bovendien afhankelijk van jouw folder en het product of dienst die je verkoopt. Bedenk dus vooraf goed of je met folder verspreiding resultaat kunt gaan boeken. Meestal is een combinatie van acties slim. Naast verspreiding kun je advertenties, de inzet van social media of meer persoonlijk gerichte communicatie overwegen.