Folder papier kiezen

Folder papier en de keuze daarin moet je goed overwogen maken. Als je een mooi ontwerp voor je folder hebt, wil je daar immers ook graag het best passende papier bij. Voor weinig verstand heeft van papier is dat een lastige keuze. Er is voor folder zoveel papier voor handen.

Er zijn veel verschillende soorten papier. Het papier verschilt qua papiersoort, maten en afwerking. Folder papier is er in verschillende diktes en wordt uitgedrukt in grammen. Maar hoe zit dat nu precies? Het aantal gram wordt gemeten per vierkante meter en wordt aangeduid als g/m2. Een papiersoort van 90 gram heeft dus dezelfde dikte bij een A4 of een A7 flyer. Om je een idee te geven, het kopieerpapier waar we allemaal mee werken, weegt overwegend tussen 70 en 90 gram/cm2. Het papier voor je folder kies je aan de hand van je doelstelling.

Papier strooiflyers

Voor strooi leaflets of strooibiljetten adviseren wij 90 grams papier. Dit is vergelijkbaar met kopieerpapier en dus erg dun.

Papier folders reclamewerk

Zoals het woord zegt, is een folder gevouwen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Met iedere vouw wordt de folder. Aan een folder papier zit een grens qua de papierdikte. Dit heeft met het scheuren van het papier te maken. Je moet dus een goede afweging maken. Vanaf 135 tot 170 gram is ideaal papier voor folders en flyers. Ze zijn licht van gewicht, maar toch de helft dikker dan printpapier. Hierdoor zijn ze iets steviger en kreukelen ze minder snel dan printpapier.