Flyers verspreiden op juiste niveau

Flyers verspreiden kan via diverse kanalen. Toch zien we niet vaak een bedrijf dat een flyer verspreid, goed nadenkt over de strategie van flyers verspreiden. Er gaat veel aandacht naar de content en vormgeving van de flyer, maar wat de verspreiding betreft, is er weinig aandacht. En dat terwijl het bereik en effect van de flyer voor een groot deel afhankelijk zijn van de juiste verspreidingswijze.

Het verspreidniveau is een belangrijke factor bij de keuze voor een of meerdere verspreidvorm(en). Er kan onderscheid worden gemaakt tussen de volgende niveaus (in oplopende volgorde van fijnmazigheid):

  • 4-positie postcode – Gemiddeld ca. 1.860 huishoudens
  • Bezorgwijk – Gemiddeld ca. 270 huishoudens
  • 6-positie postcode – Gemiddeld ca. 17 huishoudens
  • Adresniveau – 1-op-1 bereik van huishoudens

We willen de doelgroep steeds beter bereiken en liefst zo persoonlijk mogelijk. Een gepersonaliseerd aanbod moet bij de juiste huishoudens in de bus vallen. Klanten kunnen met een geadresseerde verspreiding 1-op-1 worden bereikt. Doelgroep huishoudens kunnen tot op adres of 6-positie postcode worden gelokaliseerd. Wanneer slechts de helft of een nog kleiner deel van een 4-positie postcode bestaat uit doelgroep huishoudens, is het slim om te kiezen voor fijnmaziger verspreidniveau voor het verspreiden van je flyers. Hierbij weeg je de hogere verspreidkosten per huishouden af tegen een besparing in druk- en verspreidoplage.