Flyers drukken en verspreiden

Flyers drukken en verspreiden betekent kiezen voor maximaal bereik tegen relatief lage kosten. Een flyer is altijd een ongevouwen blad (vaak A5 formaat). Deze wordt aan één of twee zijden bedrukt. 

Een flyer is het perfecte middel als je wilt opvallen en mensen nieuwsgierig wilt maken. Flyers zijn geschikt voor een korte boodschap. Bijvoorbeeld als je een evenement wilt aankondigen. Bij flyers moet de boodschap direct duidelijk zijn. Logisch, de flyer is een soort strooibiljet en heeft dus geen bewaarfunctie.

Het is pas interessant om flyers te drukken en verspreiden als de flyers opvallen. Bepaal daarvoor eerst de doelgroep. Voor wie ga je de flyers maken? Flyers gericht aan studenten zien er anders uit dan een flyers gericht aan jonge gezinnen of kinderen. Naast de doelgroep moet je ook bepalen met welk doel je de flyer gaat maken. Wil je, je producten of diensten onder de aandacht brengen? Of wil je mensen aansporen tot actie?

Opmaak

Zorg voor een mooie, nette lay-out. Oogt je flyer rommelig dan is dat voor de lezer onduidelijk. De kans is dan groot dat deze in de prullenbak terecht komt.

  • Gebruik om gelijk op te vallen een grote kop. Dat kan een titel of je logo zijn.
  • Kies goede fotos.
  • Wees niet bang voor witruimtes in je flyers. Zo trek je de aandacht naar de belangrijkste teksten.
  • Gebruik van kleuren is erg belangrijk. Zorg ervoor dat de kleuren passen bij je huisstijl en dat het past bij de rest van je flyers.

Verspreiden

Flyers drukken en daarna huis aan huis verspreiden kan op basis van specifieke postcodes. Denk aan bepaalde dorpen of wijken van een stad. Een professionele partij voor flyers drukken en verspreiden weet alles over de kansrijke postcodes in en om jouw gemeente. Ook kun je zien hoeveel huishoudens er zijn per postcode. Zo kun je gericht flyers drukken en verspreiden. Met het verspreiden van flyers bereik je een grote doelgroep tegen lage kosten. Je kunt ook flyers drukken en verspreiden als direct mail. Hiervoor is een actueel adressenbestand van je (potentiële) klanten noodzakelijk.