Flyers drukken en verspreiden

Flyers drukken en verspreiden is een snelle weg naar veel aandacht voor jouw evenement zoals een Open Dag, opening of autoshow. Ook voor een bijzondere aanbieding of een overzichtelijke presentatie van jouw weekaanbiedingen is een flyer een uitstekend middel om snel veel aandacht krijgen.

Flyers drukken en verspreiden is relatief goedkoop. Een flyer bestaat uit één vel papier, bijvoorbeeld A4-formaat of A5-formaat. Deze kan aan twee kanten bedrukt worden, zodat je voldoende ruimte hebt voor jouw boodschap. Vaak wordt voor papier gekozen van een niet al te zware kwaliteit.  90 grams flyers worden ook wel strooi leaflets of strooibiljetten genoemd. Ze zijn vergelijkbaar met briefpapier en dus erg dun. Vaak wordt gekozen voor flyers van iets steviger papier, tot circa 135 grams.  Deze flyers zijn nog steeds licht van gewicht, maar toch wat dikker dan printpapier. Hierdoor kreukelen de flyers minder snel. Deze papiersoort wordt veel gekozen wanneer de kosten laag moeten blijven, bijvoorbeeld als je de flyer wil drukken en verspreiden onder een groot publiek.

Flyers verspreiden

Wilt je flyers drukken en dan verspreiden onder winkelend publiek of achter de ruitenwissers van auto’s? Dan heb je in sommige gemeenten toestemming of een vergunning nodig. De gemeente kan verspreiden van reclamemateriaal op een openbare plaats (bijvoorbeeld een winkelcentrum) of in een bepaalde periode verbieden. Wil je jouw flyers huis aan huis verspreiden, dan heb je daar geen toestemming of vergunning nodig van de gemeente. Wel is het raadzaam om na te denken over wie je je flyers laat verspreiden. Natuurlijk kun je je goed bedoelende neefje vragen of een aantal studenten, maar de ervaring leert dat dit niet altijd effectief is. De verleiding om de flyers direct in de prullenbak te gooien, is bij sommigen (te) groot.  Gelukkig zijn er ook professionele partijen die zorgdragen voor een optimale verspreiding, namelijk precies in de brievenbus van jouw doelgroep.