Flyer verspreiden als promotiemateriaal

Flyer verspreiden is een ideaal promotie- of communicatiemiddel. Logisch dat veel bedrijven gebruik maken van flyers. Bijna iedereen gebruikt flyers, alleen gebruiken we vaak andere benamingen voor dit soort drukwerk. We noemen flyers ook wel folders, strooifolders, hand-outs, uitnodigingen of kaarten. Een flyer bestaat altijd uit één vel papier of karton. Al dan niet aan weerszijden bedrukt.

Horecabedrijven bijvoorbeeld gebruiken flyers vaak om hun bedrijf te promoten. Of bijvoorbeeld om  een bierproeverij, Oktoberfeest en speciaal Paasmenu te promoten. Je kunt flyerteams op straat inzetten om mensen hierover te informeren. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen voor flyers te verspreiden via de brievenbus.

Hoe kun je flyers verspreiden?

Deel ze uit op plaatsen waar veel mensen samen komen. Bijvoorbeeld op markten of bij stations tijdens de ochtend- en avondspits, op festivals, aan schoolpoorten of voor en na een filmvoorstelling. Beschik je over een budget voor professionele verspreiding? Dan kun je de flyers ook huis aan huis verspreiden, bijvoorbeeld via een post­zending. Naast de postbode kun je ook kiezen voor bezorging met het huis aan huisblad of met het wekelijkse pakket met reclamefolders.

Ontwerp een goede flyer

Flyers bieden informatie over evenementen, acties en aanbiedingen. Of over producten of diensten. De inhoud moet duidelijk zijn. Hou de boodschap daarom kort en helder. En zorg ervoor dat je de tone of voice afstemt op je doelgroep. Lezers bepalen immers binnen een paar seconden of ze je flyer interessant vinden. Binnen die enkele seconden scannen ze de beeldbepalende elementen op de flyer: de titel of kop, de tussenkopjes, de foto´s of illustraties inclusief de bijschriften, de streamers, het logo en de pay-off. Het is daarom belangrijk om aandacht aan deze onderdelen te besteden. Zorg ervoor tekst en beeld aantrekkelijk en wervend zijn.